Uteritt barbacka i kylan och mörkret...

Idag fick det bli en uteritt eftersom ridhuset var upptaget p.g.a träningar :)
Jag och Rebecca tog en runda barbacka till slottet i mörkret, haha^^,
Linetta var f.ö skit sur på Damita och skulle typ anfalla henne genom att hoppa på och bita henne! Hahaha. Stackars min häst, hon gjorde inget direkt motstånd heller. . . Dock brukar hon vara en häxa i hagen när dom ska få lunch hö, så hon gav väl bara igen ;)
Damita verkade uppskatta uteritten och var pigg och glad som vanligt. Hon trippade exakt hela rundan, gick verkligen inte skritta henne idag, bushästen (: <3Foto: Agnes Garnegård


                                                                                                     


sökes sökes sökes sökes sökes sökes sökes sökes sökes sökes sökes

Jag letar efter ett Jaktkandar/kimblewick bett i storlek 12.5 :)
Bettet ska vara delat och rörligt i munnen (ungefär som på bilden)
Eftersom bettet kostar 700kr nyss så vill jag försöka hitta ett begangnat i första hand men som ändå är i bra skick!

Om du har något till salu så skicka ett mejl till mig på: TwixSandra@hotmail.com (:Foto: www.google.se


                                                                                                    

Sammanfattning av dagen :)

Förlåt för dålig uppdatering, men jag ska försöka bättra mig :)

Idag har jag ridit en överpigg Little Yankees och en halvgalen Damita, hahaha!
Lillys var inte speciellt sammarbetsvillig i början men i slutet gick hon jätte fint och lyssnade bra (: Duktig ponnyskrutt!
Damita fick ett enklare dressyrpass i ridhuset. Hon var väldigt mjuk och fin idag även fast hon var lite galen i mellan åt, bushästen <3 Pigg var hon också, men det är hon nästan alltid så känner inte att jag behöver skriva det varje gång x)

Är nöjd med båda pållarna idag :)) Härligt!

Nu ska jag äta tacos, mums! Min absoluta favoriträtt. Imorgon ska jag skriva mer, i promise^^,                                                                                                      

Gårdagens hoppträning för Camilla Sjöqvist!

Igår blev det hoppträning för Camilla Sjöqvist igen :)
Och det gick verkligen super i slutet!
I början på uppvärmningen gick det inte alls bra... Hinderna var jätte låga och jag tycker nästan det är läskigt att hoppa för låga hinder XD Jag ser inget avstånd alls, knappt själva hindret och jag vet inte hur jag ska rida mot dom heller egentligen. Damita lyfter knappt på benen ändå så det blir bara mongohopp x)
Sen när hinderna höjdes och det var dags för banhoppning gick det super! Hade bra flyt igår :)
Damita var väldigt pigg som vanligt men inte överdrivet busig i alla fall (: När hon busar till det för mycket blir det att jag glömmer bort min ridning och bara fokucerar på att få henne att lugna ner sig och då blir det inte alls något bra av det :/ Sen blir jag även lätt osäker på mig själv ibland innan hinderna och då är det likadant... Jag tror jag måste skaffa lite mer självförtroende faktiskt ;o Dock var det inga som helst problem igår, men jag blir lätt osäker på mig själv :P

Stolt över min prinsessa <3Foto: Filippa Neij


                                                                                                      

24/1 - 2 år tillsammans... <3

Igår var det exakt 2 år sedan jag blev stolt ägare till Damita :) <3
Shit vad tiden går fort ;o Nästan lite läskigt!
Och jag kommer inte ens ihåg hur mina dagar såg ut utan häst innan jag köpte Damita XD

Du och jag mot världen -`v´-Foto: Alicia Edlund                                                                                                    

Veckans ekipage - Frida Larsson och Bollina!Grattis till Frida Larsson och hennes ponny Bollina som blev veckans ekipage :)
Frida själv är född 94 och bor i Stora Höga som ligger i Västra Götaland.

Motivering: Jag älskar dom blåa färgerna som dessutom passar bra in på ponnyns egna färg :) Jag är inte så förtjust i många rutiga ridbyxor men i detta sammanhanget fungerade det bra. Gillar inte bettringar i gummi men ändå ett litet + för färgmatchningen till det övriga.
Fin sits, dock hade du behövt vinkla innerhanden mer utåt, ser ut som du drar in handen mot magen annars.
Jag tycker bilden ser härlig och "fri" ut men om jag ändå ska påpeka hästens form går den lite för högt med huvudet, nosen hade behövt komma ned lite. Härlig energi från frambenen, dock hade det önskats liite mer aktiva bakben (:
Frida och Bollina hittar ni på bilddagboken där hon heter Sunshineh!

Dags att skicka in nya bilder till TwixSandra@hotmail.com som ska tävla om att bli det snyggaste ekipaget nästa vecka :))


                                                                                                     

Dressyrpass med Little Yankees.

Idag blev det även ett litet dressyrpass med Little Yankees "Lillys" uppe på Sölvesborgs ridklubb.
Jag brukar ställa upp att rida henne lite när inte hennes ägare kan, som t.ex. nu när hon var sjuk :)

Lillys är en liten D-ponny född 2003 import från Polen.
Hon är en liten pigg tjej som tävlat en del i hoppning.
Lillys är lite lik Damita i psyket. Blir det för mycket i ridhuset med personer, andra hästar och hinder blir hon lätt stressad och kommer det något plötsligt ljud eller om det står någon läskig sak i närheten reagerar hon direkt. Dock gör hon inte riktigt lika stora rörelser som Damita kan få för sig att göra ibland haha.

Det gick i alla fall bra idag och ponnyskrutten lyssnade fint på min hjälper och fick massa beröm såklart :D Bara man är jätte mjuk och inte drar i henne i munnen så går hon super fint i mellan åt :)
Hon är ju inte så gammal och har en del muskler till att bygga upp, så det måste man absolut ta hänsyn till!
Men allt går bättre och bättre för varje gång som jag rider henne. Jag känner att jag har hittat många knappar på henne och hon litar och lyssnar på mig mer nu än vad hon t.ex. gjorde första gången.

Tyvärr är det allt för många som har för stor press på sina hästar och ponnysar. Många vill att dom ska gå perfekt direkt och gärna hela tiden också så därför särar man på händerna och sågar ner en häst på tyglen. Behöver jag ens påpeka hur stort fel det är? Om man inte kan rida ner en häst på tyglen mår den nog till och med bättre och springa med huvudet upp i luften. När man dessutom sågat ner en häst går den ändå inte på tyglen utan du har tvingat den att kröka på nacken vilket är rättså onödigt? Självklart är det skillnad att hjälpa en häst ner på tyglen, t.ex. en unghäst. Men det är inte samma sak, jag menade dom som sitter och sågar hästarna i munnen :/


                                                                                                    

Irriterande hästfolk - någon som håller med?

Blir man inte sjukt irriterad av hästfolk som leker hästproffs och lägger sig i nästan allt?
Att folk aldrig kan lära sig att sköta sitt eget och med andra ord helt fullständigt skita i vad andra gör osv med sina hästar?
Jag tar gärna emot tips och kritik från duktiga ryttare :) Men personer som är så pass okunnigare än mig själv gör mig faktiskt bara irriterad.
Jag vet att det inte hjälper hur långt inlägg jag än skriver. Hästfolk kommer alltid att vara en klass för sig, så är det bara. Och troligen kommer det tyvärr nog aldrig bli ett dugg bättre, snarare sämre :/
Har ju nyligen skrivit ett långt gästinlägg hos Evelinga ang. hästfolk så behöver inte yttra mig mer idag. Var bara tvungen att skriva av mig lite! Ibland känns det faktiskt bättre efteråt x) Konstigt nog... Hahaha


                                                                                                     


Dagens ridpass med Damita!

Idag red jag i ridhuset på morgonen :)
Damita var sjukt pigg eftersom hon dessutom är nyklippt!
Jobbade mycket på volter samt ökning och minskning, vilket verkligen behövdes idag för att kolla så hon lyssnade på mig även om hon som sagt var lite halvgalen idag.
Damitas svaghet är helt utan tvekan att gå rakt på spåret. Hon vill gärna vika sig pytte lite åt ett håll, jag tror faktiskt att jag har ridit lite för mycket på volter. Men anledningen till att jag gör det är för att hon är så pigg och ibland lite stark i handen. Men det brukar mest vara ett problem i början av ridpasset, sen går hon bra :))

Måste ta lite nya bilder snart känner jag ;o
Bjuder på en underbar sommarbild! Bara jag som saknar sommaren!?Foto: Emma Gisslén


                                                                                                    


Besök av en ny hovslagare :)

Idag har hovslagaren varit här och fixat till snyggingen^^,
Fick prova en ny hovslagare idag (som jag f.ö inte ens visste fanns) eftersom min vanliga som jag använder mig av annars är med barn för tillfället.
Jag är nöjd med skoningen för det billiga priset, men kommer ändå återgå till min gamla hovslagare när hon börjar jobba igen :)) Hon har varit den som skott Damita absolut allra bäst.
Damita var inte nöjd om annat eftersom hon blev bjuden på brödlimpor... Hahaha, passade utmärkt till matvraket :) Jag fick även ett par helt nya brodda isatta utan extra kostnad, super snällt (:
Det är så roligt för alla hovslagare som varit och skott Damita har sagt hur fruktansvärt fin och välmusklad hon är! Sen kan man tydligen se på hennes päls och ögon att hon mår jätte bra och trivs vilket är jätte roligt att veta att hon verkligen trivs hos mig :) <3Bild lånad från www.google.se


                                                                                                     

Ang. min tävling

Nu har jag fått så pass många frågor vilken som vann min tävling så jag tyckte att det var lika bra att skriva det här så alla ser :)
Som det står på bilden så avslutas min tävling den 21 januari, alltså den har inte avslutats ännu. Jag lovar att lägga upp vinnaren på bloggen så ni behöver inte oroa er.
Ha tålamod och ha lite extra koll på bloggen den 31 januari! Jag kommer även kontakta vinnaren personligen så det finns absolut ingen risk att ni inte får reda på det.

Det går alltså fortfarande att anmäla sig till min tävling om det finns som som är intresserade! Det gör du i det tidigare inlägget.
Länk finns här: http://strawberrywhite.blogg.se/2011/january/bloggens-forsta-tavling.html


                                                                                                      

Fångarna på fortet - Johan Palm!

Nu börjar Fångarna på Fortet och Johan Palm ska vara med!!
HAHAHAHAHA.
Det får man ju inte bara missa!?
Han har ju inte en enda muskel på hela kroppen så jag förstår inte riktigt varför han ska vara med...
Kan bli intressant!

Några fler som ska kolla på det? :DFoto: www.google.se


                                                                                                     

Björnen är nytrimmad! (:

Idag har Damita äntligen blivit en häst igen :)
Monika har varit här och trimmat bort björnpälsen och skägget!
Hon blev jätte fin :)) Behövdes verkligen.
Jag vet inte riktigt vad man ska kalla färgen hon fick, hahaha. Men det blir nog bra...

Troligen blir hon väl ännu piggare nu XD Inte bra, inte bra. . . Hahaha

F.ö fick hon vila idag eftersom klippningen tog 2 h. :)
Men imorgon tar vi en runda.
Ska även rida min kompis ponny, får väl se hur det går^^,

Om någon vill hänga med och fota något av det så är det bara att höra av sig :)                                                                                                          

Årets första hoppträning för Camilla Sjöqvist!

Igår var det äntligen dags för den efterlängtade hoppträningen :)
Jag har den absolut bästa hopptränaren som finns + den bästa hoppgruppen såklart :D

Alla hästarna var pigga och glada idag. Vissa mer övertaggade än andra...
Såklart var Damita värst av allihopa XD Konstigt va?
Eller inte, hahahaha. Hon var verkligen totalt GALEN!
Hon ville absolut inte vara dum för hon bockade och busade inte speciellt mycket utan mest var överpigg och skenade i princip hela tiden.
Det var totalt omöjligt att hoppa en hel bana med henne som man skulle göra så jag fick lägga volter mellan varje hinder men då gick det ändå rättså bra (förutom att det gick jätte snabbt)
När det var min tur och hoppa sa min tränare: Ja nu får vi sakta oss för det är Sandra som ska hoppa. Och man vet aldrig vart dom hamnar... Hahaha.

Det första mamma sa när jag provred Damita var: Ja, den vildhästen ska vi inte ha i alla fall!
Men jag tjatade hela bilresan hem, för det var precis henne jag ville ha! Jag gillar överpigga och halvgalna hästar :D Jag hatar sega hästar man får sitta och banka på... Har verkligen inte något tålamod för det! Jag har nästan alltid bara ridit pigga hästar under alla mina ridår.
På ridskolan ville jag alltid ha dom helvilda ponnisarna som knappt några andra ville rida... Haha!

Fler som har övertaggade hästar nu till träningarnas start? :)

Nästa hopptränings ska jag försöka få någon till att fota/filma. Hahaha. Hade varit riktigt roligt att se faktiskt :) Men idag får det bli en tävlingsbild från i somras. Den är från Frosta RF 1.10 lokal.Foto: Mamma


                                                                                                       

for sale for sale for sale for sale for sale for sale for sale for sale for sale

Tredelat tränsbett av märket "Globus".
Storlek: 12.5

Nypris: 379 kr
Mitt pris: 100 kr

Bettet är i mycket fint skick.

Vid intresse, maila: TwixSandra@hotmail.com
 
                                                                                                     

Blåmärken efter tolkningen...

Hahaha!
Igår upptäckte jag 3 blåmärken efter min och Heidies pulkaåkning efter Damita...
Eller ja, Heidie åkte ju efter i en pulka. Jag skippade pulkan och åkte efter på marken med mitt ben insnott i linorna istället :D HAHA
Och jag som verkligen ALDRIG får blåmärken! Det ena var gigantiskt så var tvungen att ta en bild. Kanske inte syns super bra men det får duga :)


                                                                                                     

HISS!


Måste som många andra redan gjort och hissa PONNYAKUTEN! :D
Fler som är nördiga och sitter och glor på det? HahaFoto från www.google.se

 

                                                                                                       


Uteritt i mörkret x)

Igårkväll red jag och Rebecca ut med pållarna i skogen när det i stortsett var kolmörkt ute, smarta som man är XD
Vi såg inte allt för mycket men underlaget var förvånansvärt bra på de flesta ställerna (y Det var mjukt så vi till och med kunde trava vissa sträckor. Rebecca hade en pannlampa som dessvärre inte hjälpte någonting..... Hahaha!
Annars var vi bara utrustade med massa reflex som då inte hjälpte jätte mycket i skogen :D
En väg var dock fruktansvärd = isgata! Tur att hästarna är broddade annars hade det aldrig gått!

Träningarna drar igång denna veckan vilket jag tycker är både positivt och negativt. Det positiva är ju såklart att man får börja träna igen på dom dagarna man har träning. Men det negativa är att man tvingas rida ut när alla andra träningar är i ridhuset eftersom det inte går att rida i padocken ännu :/

Damita står med broddar på hela tiden, vilket hon har gjort sen den första snön kom. Jag måste bara fråga, alla ni som inte har broddar på era hästar... Hur klarar ni det? :O
Har ni era hästar broddade? Varför/varför inte i så fall?
Jag vet inte hur det ser ut där era hästar står, men hos oss är det skridskobana till och från hagen. Hade min häst inte varit broddad hade hon troligen redan brytit benen x)
Jag hade aldrig vågat ha min häst obroddad nu..

Bjuder på en gammal bild, eftersom jag inte har några nya att komma med! Bilden togs ungefär en månad efter jag köpt Damita. Tycker den är ganska rolig, hahaha :)Foto: Emma Gisslén


                                                                                                       

Veckans ekipage - Evelina Blomqvist och Clide!

Denna veckan utsåg jag Evelina Blomqvist och Clide som veckans ekipage :)
Grattis till er snyggingar!
Evelina är 18 år och bor i Malmö som ligger i Skåne som de flesta nog vet.

Motivering: Snygg enkel utrustning, speciellt gillar jag dom guldiga bootsen skarpt! Ridbyxorna matchar bra till schabraket och jag diggar texten på tröjan x) Ponnyn ser glad och positiv ut.
Fin sommarbild med härliga färger!

Kolla in hur Evelina och hennes ponnys dagar ser ut på www.evelinablomqvist.blogg.se :)

Tack för alla andra bidrag. Jag sparar alla bilderna som skickas in som automatiskt tävlar varje vecka. Om du vill vara med så skicka den finaste bilden du har på dig och din häst/ponny till TwixSandra@hotmail.com. Jag kollar främst på outfiten och hur ryttaren och hästen passar tillsammans.


                                                                                                     


Tolkning efter Damita!

Idag skulle jag och en kompis testa tolka efter Damita med min nya tolkningssele.
Damita är varken körd eller tolkad tidigare så det skulle bli roligt och se hur hon reagerade tyckte jag :)

I början stod hon mest på bakbenen och ville skutta iväg.
Hon tyckte det var obehagligt att dra något efter sig och blev rädd för ljudet från pulkan bakom sig.
Men efter att ha pratat och klappat henne lite gick det faktiskt jätte bra :)
Hon förstod snabbt att det inte var något farligt!
Så det gick faktiskt trava och galoppera också helt utan problem!

Allt gick bra tills tolkselen sprack!
Damita var ju van att ha något som drog bakom henne men helt plötsligt kände hon sig "fri".
Hon fick då fnatt och kutade iväg och riktigt skickade av mig, hade ingen chans att sitta kvar XD
Min kompis låg helt pladask med pulkan i snön och Damita galopperade med pulkan efter sig. HAHAHAHA!
Direkt när jag trillade av hade jag faktiskt fastnat med ena foten i linorna och "åkte" efter. Dock gick det inte så snabbt då och jag han sparka av linan nästan direkt.

Efter Damita fått galoppera av sig rejält och var genomsvett var hon helt toppad!
I stallet sedan gick det knappt hantera henne i början så hon fick stå i boxen en stund med lite mat. Sen lugnade hon ner sig :)
Hon tyckte nog allt det var roligt ändå :D Hahaha!
Och jag är riktigt stolt över henne att det gick att tolka med henne fast att hon inte gjort det tidigare. Jag förstår absolut henne att det kändes konstigt när tolkselen plötsligt sprack.

Tyvärr fick vi inga bilder på detta :(
Hon som skulle fota skulle komma lite senare men då var redan selen sönder. Synd!

Jag får bjuda på en annan tolkningsbild från förra vintern då jag, min kusin och hennes kompis tolkade med en annan häst :) Hennes kompis sitter på hästen, jag på pulkan och min kusin fotade :)
                                                                                                     

Tog en sväng på Linetta igår.

Igår red jag en stund på Damita i ridhuset :)
Hon var kanske inte på sitt bästa humör idag, men det gick ändå hyffsat i slutet^^,
Hon var lite stark idag så vi jobbade mykcet på volter, ställa osv...
Har även lite problem med att få henne rak på långsidorna, hon vill gärna vrida sig lite åt ett annat håll, haha.

Efter ridpasset hoppade jag upp lite på min kompis häst Linetta och hon tog Damita.
Linetta är närmare 172cm och MYCKET grövre än Damita. Det känns som att sitta på en stor frieser/shire häst på 185. Har ridit henne några gånger tidigare, men det är inte alls min typ av häst ;P Men hon sköter sig bra med tanke på att det bara är jag och ägaren som ridit henne :)

Damita bestämmer sig DIREKT om hon gillar personen som hoppar upp på henne eller inte. Hon är inte speciellt glad i denna ryttaren för att hon rider väldigt bestämt och säger riktigt till om hon gör det minsta felet. Damita är som ni vet ett sto och det går inte säga till henne för mycket för då blir det ännu värre. Visst måste man säga till henne om hon gör något dumt, men annafs måste man rida henne rättså mjukt för att lyckas.
Damita försökte skicka av henne i galoppen x) Hahaha.
Min bushäst <3                                                                                                      

Ny termin, nya möjligheter :)

Nu sätts snart träningarna igång igen vilket faktiskt ska bli riktigt roligt :))
Jag ser fram emot det nya året och längtar ihjäl mig till tävlingsbanorna igen^^,
Själv brukar jag sätta upp mål för vad jag vill klara under året och sen försöker jag verkligen göra allt för att uppnå det!

Har ni några mål inför 2011? :)
                                                                                                      

Veckans ekipage - Emma Hjortsöe och Midnight!

Grattis till Emma Hjortsöe och Midnight som jag utsåg till veckans ekipage denna gången.
Emma är 16 år och bor i Mullsjö som ligger i Jönköping.

Motivering: Snyggt matchat med rosa till en ponny som dessutom är så mörk. Sträck på dig lite och vänd blicken uppåt. Svansen ser lite för lång ut vilket gör den ovårdad, klippas?
Bra sits och söt ponny!
Positivt intryck :)Emma och Midnight hittar ni här: www.desperatflikkaa.blogg.se ^^,


Nu är det dags att skicka in nya bilder till nästa veckas ekipage hörrni! :D                                                                                                       

BILDBOMB!

Nu kommer en bildbomb på mig och Damita sen i fredags som ni önskade! :)
Nu får ni se till att kommentera också :D

Fick du någon favoritbild kanske? (:

Laddade även upp "failbilderna" när Damita fick fnatt och jag nästan flög av, hahaha XD                                                                                                     

Gästbloggat om hästmänniskor!

Jag har gästbloggat om hästfolket på Evelinas blogg --> www.evelinablomqvist.blogg.se :)

GÅ IN OCH LÄS DÄR! :)

Sedan kan ni kommentera här var ni tyckte? Om ni höll med osv... Dina åsikter helt enkelt!                                                                                                     

Ridning med klänning i snön och solnedgång :)

Idag har det verkligen varit ett sånt "härligt" vinterväder :)

Så det passade perfekt med en fotodag tyckte jag :D
Jag red på slottet med klänning i snön och solnedgången...

Och ni som undrar om det var kallt... Nja inte så farligt faktiskt :) Man får så mycket värme från hästen så man inte tänker på det. Dock frös jag om fötterna framåt slutet.. Men det jobbigaste var att byta om i en halvmeter snö!

Damita skötte sig någorlunda bra i början när vi skrittade. När vi travade så brallade hon ur och bara ville galopperade iväg och bocka! Buushäst.
Men det värsta var senare när jag bestämde mig för att ta en galoppsträcka.... HAHAHA! Damita skenade iväg, satte huvudet mellan benen och bockade och stojade i den farten! Jag var nästan helt säker på att jag skulle flyga av och halvt dö med tanke på att jag var typ 2m ovanför hästen och det kändes som jag hade fötterna där man skulle sitta. Det gick verkligen inte få stopp på henne heller, det kunde slutat illa faktiskt x) Hahaha, men det var länge sen jag upptäckte att hon var en huligan och inte någon häst....
Men jag älskar henne ändå :D <3


Jag vet dock inte om jag ska ladda upp massa bilder här, vad tycker ni?

Bjuder på en bild så länge i alla fall :D Glöm inte kommentera!


Foto: Agnes


                                                                                                    


BLOGGENS FÖRSTA TÄVLING! :)
Ja, nu tänkte jag faktiskt ha en tävling på bloggen där jag lottar ut ett hästpannband helt gratis värde 300 kr :) Du bestämmer helt själv design, färger och storlek! Det betyder att du får ett helt unikt pannband som ingen annan har.

Det är enkelt att vara med! Gör så här:

1. Kopiera bilden ovan och lägg in den på din blogg, bilddagbok eller liknande med länken: http://strawberrywhite.blogg.se/2011/january/bloggens-forsta-tavling.html
2. Kommentera detta inlägget och skriv att du är med och tävlar samt länka dit där du har lagt upp bilden och länken, så att ingen kan fuska!
3. Skriv även din mail/msn i kommentaren så att jag lättare kan ta kontakt med dig om du vinner!
4. Klart! :)


Tävlingen pågår t.o.m till den 21 januari 2011, tills det går det bra att anmäla sig.

LYCKA TILL! :D


                                                                                                     

Nu vill jag ha din hjälp! Kom med ett förslag? :)

Nu vill jag ha era förslag om vad jag ska skriva om :)

Något jag har för mycket/för lite av? Något som fattas helt?

Tyck till genom att kommentera eller skicka ett mejl till TwixSandra@hotmail.com :D

Jag har ingen aning vad ni tycker är roligt att läsa om...                                                                                                     

Header

Jag har fått många frågor om jag gör header till andra. Eftersom jag lägger ner så mycket tid på det och inte ger mig förrän det blir som jag vill ha det kan jag tyvärr inte göra en gratis till alla.
Hittils har jag sagt nej till allihopa som frågat, men nu har jag ändrat mig..
Jag har bestämt mig för att jag kan fixa en header för 10 kr. Det är inte mycket, men det är ändå något som motsvarar tiden jag lägger ner på det.
Jag har haft photoshop i ungefär 8 år så jag kan det nästan upp och ner, baklängdes... Ja ni förstår! Hahaha.

Om du vill att jag ska fixa en header till din blogg, mejla TwixSandra@hotmail.com
Jag gör den precis som du vill ha den och ger mig inte förrän du är nöjd! :)

Sådär, nu har många fått svar på sin fråga i alla fall :D


                                                                                                      

Ridhjälp, problemhästar och lite till...

Jag har fått en hel del mejl från personer som frågat om jag har lust/tid att hjälpa till med deras häst eller ponny som dom har något sorts problem med.

Måste bara säga att jag blir jätte glad av att läsa sådanna mejl :) Man får mer självförtroende när det dessutom är personer som säger till en att man rider bra och är duktig^^, Tyvärr har jag ingen möjlighet att åka så långt bort för att "hjälpa till". Senast var det en tjej som behövde hjälp med sin D-ponny som bodde i Stockholm. Det tar 5h för mig till Stockholm så det säger ju sig själv x) Haha
Men sluta inte fråga, ingenting är omöjligt!

Blir även väldigt glad av alla mejl som handlar om hur fin jag har fått Damita osv.. Ni är så himla gulliga! :))

Passar på att länka de två videoklippen på mig och Damita som jag även lagt upp tidigare. Finns kanske dom som missade att kolla, vem vet!

1.20 barbacka hoppning: http://www.youtube.com/watch?v=ZOgrBDubcmA
Dressyrträning: http://www.youtube.com/watch?v=Y0IAECJx4KY&feature=related


Bjuder på en bild på Damita från en hopptävling. Älskar denna hästen, hon betyder allt <3


                                                                                                      

Hästar behöver alltid ha fri tillgång till vatten :)

Jag tycker det är hemskt att se så många hästar som står utan vatten nu vintertid. Finns såklart idioter som inte ger sina hästar vatten under sommaren också...

Jag har allt för ofta hört "men dom kan äta snö istället när dom blir törstiga". Usch på er! Vet ni om hur mycket bakterier det finns i snö?? Jag tror knappast det är bra för dom att få i sig.

Och dessutom är det dom som tänker att hästar knappt dricker något på vintern. Fel! En häst behöver nästintill mer vatten på vintern eftersom dom endast äter torrt hö och halm som i stort sätt inte innehåller någon vätska alls. Gräset på sommarbetet består i alla fall av 80% vätska vilket dom nu inte får i sig på samma sätt.

Jag har alltid varit noga med att Damita haft vatten i hagen som dessutom är fräscht! Jag byter det helt varanann dag för att tvätta väck det äckliga som hamnat på bottnen. Annars bankar jag bara bort isen :))

I vårt stall är det två av 2 av 8 hästar som alltid har fri tillgång till vatten.. Det är hemskt :( Hästarna är oftast jätte törstiga och jag är trött på att hålla koll på alla andras djur! Det räcker inte att fylla på någon gång ibland, speciellt inte nu när det bara fryser. Det blir bara frusna hinkar av det.

Behandla din häst så som du själv vill bli behandlad ;)

Bjuder på en "vattenbild" jag tagit som jag tyckte passade bra in på temat :D Hahaha                                                                                                       

Veckans ekipage - Vanessa Kobaslic och Kantj'es Tiffany!
Denna veckan blev det Vanessa Kobaslic och hennes häst Kant'jes Tiffany som blev veckans ekipage :) Ett stort grattis till dig!
Vanessa är 14 år och ni hittar henne och Tiffany i Skurup som ligger i Skåne. Alltså även denna veckan blev det en skåning som vann (:

Motivering: Hästens utrustning och ryttarens ridbyxor matchar bra och jag gillar dom "höstiga" färgerna till denna bakgrunden :) Även den blåa tröjan fungerar bra till de andra färgerna! Jag skulle önska att ryttaren tog in armbågen lite grann och höjde händerna något så man fick den "rätta vinklen". Annars har du en bra sits och hästen ser ut att arbeta på bra med bakbenen! Fint helintryck.

Vanessa och Tiffany hittar ni på www.vaanessaav.blogg.se :)

                                                                                                       

RSS 2.0