Nyårsafton 2010 - Gott nytt år allihopa!

Jag får väl börja med att önska alla mina bloggläsare ett gott nytt år! :)
Hoppas ni ska hitta på något kul ikväll. Själv ska jag vara med några av mina närmsta vänner (: Vi ska laga mat tillsammans och festa lite. Kommer nog bli jätte trevligt faktiskt :D

Förlåt för dålig uppdatering men jag har inte haft så mycket att skriva om just nu. Som jag sagt tidigare vilar Damita några dagar extra nu över lovet och det har blivit att hon bl.a. fått vila igår och idag :)

F.ö väntar jag spänt på min tolksele! Hade hoppats på att den skulle komma denna veckan, men icke... Och nu lovar vädret regn imorgon ;o I helvete heller! I så fall tar jag hellre livet av mig... Hahaha XD

Jag hoppas förresten ni blev nöjda med era svar som jag gjorde i förra inlägget! Och ni får jätte gärna ställa fler frågor så svarar jag så fort och gott jag kan :)

Måste även tillägga att det är roligt att så många skickar in bilder till Veckans Ekipage :D Det kommer bli svårt att avgöra vinnaren denna veckan :)) Om du inte skickat in din bild är det inte för sent ännu. Det går att skicka in bidrag t.o.m lördag kl. 18.00! Skicka in den snyggaste bilden du har på din häst/ponny till TwixSandra@hotmail.com

Massa nyårskramar till er från mig och Damita <3
HA DET BÄST!


                                                                                                       

Frågor och svar!

1. Vanessa - Väldigt fint träns, var har du köpt det? :)
Svar: Jag har köpt mitt träns på www.rideonnet.se för ungefär 1 år sedan. Tidigare har det funnits i rosa och ljusblått där, både i storlek full och ponny. När jag hade beslutat mig för att köpa tränset, efter att ha kollat på det rättså många gånger, så fanns det inte kvar på hemsidan. Men envis som man är mejlade jag till ägaren och frågade efter det. Då hade hon ett enda exemplar kvar som dessutom var rosa och i storlek full, så snacka om att jag hade tur! Hon hade tänkt sälja ut det på annat sätt, men jag fick möjlighet att köpa det privat för halva priset! Jag fick reda på att märket som gjort detta tränset har slutat tillverka det helt och det är omöjligt att få tag på precis samma träns någonannanstans. Detta var det enda märket som hon visste om som tillverkade färgade träns i storlek full, men i ponny storlek är det jätte lätt att få tag på färgade träns!

2. Frida - Jag skulle absolut inte kunna påstå att tränset är plastigt. Men samtidigt av ett lite annorlundare material än det vanliga. Tränset är gjort av riktigt läder och sedan har dom färgat över med rosa. Det gör att detta tränset blir något blankare än vanliga, men inte plastigt :)

3. Angelica - Det enda ställe som jag själv vet om är www.ponnyprakt.se, där finns det i storlek ponny :) Som jag berättade lite längre upp så vet jag inte vart man kan få tag i färgade träns i storlek full nu längre.


                                                                                                       

Dagens inlägg om vädret och egna åsikter...

I måndags kväll red jag och en annan från samma stall ut.
Det snöade på ganska ordentligt vilket jag tycker är så himla mysigt! :) Bara det inte blir för kallt...
Det bästa med att rida ut när det kommit mycket nysnö är att det går att trava t.om. där det är asfalt i vanliga fall! När dom sedan plogat blir det stenhårt och halt så det bara går att skritta :/
Tur att man har ridhus precis intill stallet. Det underlättar faktiskt väldigt mycket vid denna årstiden. Ibland är det ju sånt kaos på vägarna att man inte ens kan åka ut med transporten, det problemet slipper jag :)

Tänkte även skriva några rader som just handlar om mitt rosa träns, haha :)
Jag vet inga fler som har ett rosa träns till en stor häst, bara ponnisar.. Dom brukar ju även matcha med samma färg till benskydden och allt annat vilket jag personligen tycker är väldigt gulligt till så små hästar och ryttare (:
Jag har köpt ett rosa träns till min stora häst men skulle aldrig få för mig att köpa rosa benskydd osv, där går gränsen för min del som är så pass gammal. Det brukar vara så, antingen hatar man färgade träns eller älskar det. Jag hade aldrig köpt ett rosa träns om min häst inte varit ett sto och svart. Jag tycker det är coolt att ha en så knallig färg på en liten del av utrustningen som gör att det verkligen sticker ut, som det gör på min häst eftersom hon är svart.
Dit jag vill komma är att jag skiter fullständigt i vad alla andra tycker och jag kommer att fortsätta köra mitt egna race som jag alltid har gjort. Jag gillar inte att vara som alla andra och jag både vill och vågar sticka ut i mängden! Hur roligt är det att alltid köpa samma utrustning som alla andra har och vara precis som alla andra?
Jag har mest fått positiva kommentarer om tränset, men jag vet hur många tänker. Känner det enda hit :) Haha!

Våga vara dig själv och stå för den du är och vill vara (:
Älskar min prinsessa, hon betyder allt <3


                                                                                                      

Veckans ekipage - Jenny Lindskog och Cantor!Ett stort grattis till Jenny Lindskog och Cantor som blev veckans ekipage! :)
Jenny är 18 år och bor i Helsingborg som ligger i Skåne.

Motivering: Ryttaren och hästen matchar i färgerna och klär bra i blått! Hästen är grymt snygg och i en bra form. Ryttaren har en bra sits och hästen verkar trivas och jobbar rätt. Tyglen skulle kunna kortas lite och händerna höjas något, annars tycker jag att helheten gör bilden perfekt :D

Ni hittar Jenny och Cantor på canyen.blogsport.com :) Kika in så får ni följa en duktig ryttare med en riktigt läcker häst!
Tack även till alla er som skickade in bilder :) Men ge inte upp om du inte blev veckans ekipage denna veckan, det finns många fler chanser! Jag har bestämt mig för att använda alla inskickade bilder även nästa vecka, om det inte är så att ni som redan skickat in vill byta bild. I så fall går det självklart också bra!
Vill du ha chansen och bli veckans ekipage nästa vecka? :D Skicka in bilder till TwixSandra@hotmail.com och märk mejlet med veckans ekipage. Både nya och gamla tävlande är välkomna! :))

                                                                                                        


Dressyrarbete med lite olika övningar i ridhuset...

Idag blev det dressyrarbete i ridhuset med lite olika övningar :)
Bl.a. Skänkelvikning, öppna, sluta och ökad trav...
Det var några dagar sedan vi red fullt seriöst så Damita var väldigt busig i mellan åt och fick sina spratt x)
Förutom att det var fruktansvärt kallt som gjorde att jag och Damita var lite stela gick det faktiskt bra! :)

Många har frågat om inte jag kan lägga upp en video när jag rider Damita, jovisst kan jag det!
Så idag följde min snälla kusin med och filmade dagens ridpass.

Här har ni videon, enjoy! (:

Och nu får ni faktiskt ta och kommentera lite, både positiva kommentarer och seriös kritik uppskattas! Ingen rider perfekt och det finns alltid kvar att lära :] Även på sin egna kuse ^^,


Jag vet att du inte kan låta bli att kolla ;) --> http://www.youtube.com/watch?v=Y0IAECJx4KY


                                                                                                        

Massa mat och julklappar...

Då var snart denna julen över :)
Jag fick bl.a. ett superfint täcke till Damita av mamma (se bild nedan)
Får väl hoppas att det passar^^,

Damita fick även massa julgott till kvällsmat.
Bl.a. massa morrötter, knäckebröd och vanligt bröd, haha (:
Även lite extra på den vanliga maten eftersom det är jul :D
I för sig har Damita julafton varje dag... Hon får morrötter varje dag och det är inte lite heller! En 20kg säck räcker väl precis en vecka kanske.... Hahaha, min häst är med andra ord matglad och bortskämd x)

Detta var faktiskt min och Damitas första julafton tillsammans :)
Förra året stod hon i Helsingborg vilket inte alls var kul..


Fick ni något snyggt i julklapp till era pållar? :)

        
                                                                                                       

Julafton + mys i snön med Damita :)

Jag får väl börja med att önska alla mina bloggläsare en riktig god jul! :)

Jag tänkte börja min julafton med en uteritt i snön med Damita faktiskt^^,
Damita har fått vila 3 dagar i rad nu eftersom det varit så himla kallt + att jag inte tänkt rida riktigt lika mycket nu på lovet som jag gör i vanliga fall, vilket är 6 dagar i veckan.
Även förra veckan fick hon vila 3 dagar.
Vissa låter sina hästar stå helt nu, det är olika från ryttare till ryttare. Men jag har tänkt efter och Damita vilade faktiskt i 2-3 månader i början av året när hon hade blivit påkörd + en hel del i somras, bland annat 2 v. i rad...

Så jag har bestämt mig för att passa på och rida nu när jag har så mycket tid eftersom det är lov :) Dock kommer det mest bli massa bus i snön! :))
Jag har även beställt en tolksele som är påväg :D

OCH GLÖM INTE SKICKA IN BILDER TILL VECKANS EKIPAGE! :)
                                                                                                      

Veckans ekipage!
Jag tänkte börja ha något på bloggen som jag döpt till Veckans Ekipage :)
Det går till så att varje söndag kommer jag att utse ett par (häst+ryttare) som blir veckans ekipage.

Varje måndag när det blivit en ny vecka går det att skicka in bilder till mig inför veckans tävling.
Jag kommer framför allt kolla på outfiten och hur bra hästen och ryttaren passar tillsammans.
Är det så att du inte blev veckans outfit ena veckan och vill tävla med samma bild igen den kommande veckan, måste du skicka om bilden till mig. Det går självklart att tävla med nya bilder igen!
Bara för att en ryttare blivit veckans ekipage en gång betyder det inte att du inte har fler chanser :)

Vinnarna utses på bloggen någon gång under söndagen och jag reklamerar dig och din häst/ponny i ett helt eget inlägg på min blogg med bilden samt en länk till valfritt ställe (t.ex. blogg eller bdb).

Det går att skicka in bilder till mig t.om. lördag kl. 18.00!
OBS! Endast en bild/ryttare/vecka :)

Skicka bilder till: TwixSandra@hotmail.com och märk mejlet med Veckans Ekipage!

                                                                                                         

HISS!Jag kan inte låta bli...

Jag måste hissa Schockemöhle sports kollektion höst/vinter 2010! :)
Själv har jag köpt en grimma + grimskaft därifrån, riktigt snyggt!
Jag tycker färgerna och designen är helt underbar.

Vad tycker ni?

                                                                                                       

Gårdagens ridpass - hoppning barbacka!

Igår så hoppade jag Damita barbacka x)
Jag har tidigare bara hoppat småhinder med henne barbacka...
Damita skötte sig jätte bra och verkade tycka det var roligt också! :)
Hon tar det alltid lite försiktigare när jag inte har någon sadel för hon känner av att man sitter ostabilare eller så, min fina lilla häst :) <3

Vi hoppade faktiskt 1.20 barbacka!
Jag fattar inte hur jag vågade, men jag känner mig så trygg på Damita. Jag litar verkligen på henne till 100% !

Här kommer en video från gårdagen.
Ni får ursäkta att dom två första små klippen hackar lite, vet inte varför det blev så... Men det blir bättre sen!
Sen vill jag dessutom tillägga att det var videon som tog slut på hoppen i början, så ni inte tror att det var för att hon rev, jag tappade balansen eller något liknande. Det gick faktiskt super hela tiden :)


Tryck på länken nedan för att kolla på videon.

www.youtube.com/watch?v=ZOgrBDubcmA                                                                                                    

Nybeställt undercover täcke! Hiss eller diss?

Jag kunde inte låta bli att beställa detta urläckra täcket till Damita! Jag tror hon kan bli riktigt snygg i det :)
Detta är ett så kallat undercover täcke som jag aldrig hört talas om tidigare. Man skulle tydligen kunna köpa några paddar till och fylla täcket hur mycket man ville så det kunde passa till alla väder.. Någon som har erfarenhet av ett sånt täcke?
Hur som helst fungerar det som ett vanligt regntäcke utan dom paddarna så det är det jag först och främst hade tänkt använda det till i alla fall. Jag har bara ett regntäcke så det behövs i vilket fall som helst ett ombyte :)


Vad tycker ni, HISS eller DISS? :))                                                                                                       

Information om Damita :) <3

För er som vill veta mer om min häst Damita så tänkte jag skriva ett inlägg som endast handlar om henne och hennes bakgrund!

Damita som hon då heter är ett svenskt halvblods sto född år 2000 efter Marco Mitras och Trombon. Hennes mamma heter Datrona så jag tror hon har fått sitt namn efter en bladning av sin mor och far :)
Damitas farfar är Irco Marco som många hoppintresserade säkert känner igen eftersom det är en FANTASTISK hopphäst! Det är nog därifrån Damita har ärvt sin hoppkapacitet.
Hos Damitas uppfödare Hans Nilsson fick hon gå på lösdrift och i stort sätt bara äta tills hon var 6 år. Damita fick precis lära sig grunderna men det blev aldrig mer än så. Hon har aldrig haft något föl vilket jag faktiskt tycker är synd. Med andra ord är hon väldigt sent tagen och har levt fritt som en riktig häst sina 6 första år, då dom flesta andra tävlingshästarna redan tävlar på en rättså hög nivå. Idag är Damita 10 år på pappret, men i kroppen och huvudet är hon några år yngre.

När Damita fyllt 6 år köpte en tjej henne som för övrigt är 1 år äldre än mig, född 91. Hon hette Emelie Möllersten och fick en riktig utmaning med Damita. hon var både tjock och okunnig på det mesta. Men det visade sig snabbt att Damita var väldigt samarbetsvillig och hade väldigt lätt för att lära sig. När 2 år hade gått var hon redan tävlad 120 regional samt helt fullärd inom dressyren.

November 2008 provred jag Damita för första gången. Då var hon alltså 8 år gammal. Mitt första intryck var att hon var så himla fin, men stor! Jag var van att sitta på en D-ponny. Jag trodde aldrig att jag skulle fastna för Damita, jag fick för mig att hon skulle vara väldigt tungriden och klumpig. Men när jag hoppade upp på henne, guud jag fastnade verkligen direkt! Jag kände att detta verkligen var min häst. Damita var den allra första hästen jag provred, men mina föräldrar tvingade mig provrida fler så jag var helt säker på mitt beslut och inte bara stressade igenom allt för att jag skulle få en häst så snabbt som möjligt. Jag provred även då en fyraåring som hette Izak, en fyraåring som hette Micha, en fyraåring som hette Richard Geere och en 8-åring som jag glömt namnet på! Den första tanken var att jag skulle ha en unghäst, men eftersom jag ville ut och tävla direkt så kom vi ändå fram till att en 8 åring kanske inte var så dumt ändå. Jag åkte och provade Damita en gång till innan jag bestämde mig helt.

Den 24 januari 2009 hämtade vi Damita. Hon var då fortfarande 8 år, men skulle fylla 9 i april. Nu har jag snart haft Damita i 2 år och vi har tillsammans utvecklats väldigt mycket. Jag har hunnit tävla upp till 1.10 lokal i hoppning, hoppat enstaka hinder på 1.40 och startat en lokal dressyrtävling med bra resultat. När jag fick Damita stod jag på 0 inom både träning och tävling, därför är jag väldigt nöjd dit Damita redan tagit mig idag! Hon har varit som en riktig läromästare för mig trots att hon bara varit riden i 2 år när jag köpte henne.

Annars är Damita en pigg häst som är riktigt duktig inom både hoppning, fälttävlan och dressyr. Det bästa hon vet är mat... Hon har aldrig varit halt eller haft någon hästskada. Dock har hon haft oturen och springa in i ett träd en gång och blivit påkörd av en bil en gång. Men det är inget som märks av idag. Det enda Damita kan göra för att visa sig "stoig" är ett dra bak öronen, men det blir aldrig mer än så. Hon är super trevlig i all hantering och skulle aldrig få för sig att sparka mot mig eller något liknande.

Något mer ni undrar som jag har glömt att berätta? :)
                                                                                                            

Dressyrpass med bomövningar

Vid 5-tiden idag gick jag bort med Damita till ridhuset.
Det blev ett blandat dressyrpass idag vilken faktiskt verkade omtyckt från Damitas sida :)

Jag tränade bl.a. sitsen och balansen idag och red väldigt mycket utan stigbyglar.
Jag själv tycker det är väldigt viktigt att göra det ofta. Man får så himla mycket bättre balans och sits! Jag känner verkligen hur man kommer ner i sadlen och kan följa med i hästens rörelser på ett helt annat sätt^^,
Jag brukar försöka få med det ett par gånger i veckan (:
Sen finns det självklart hästar som det inte går att träna detta på, men på Damita fungerar det utmärkt.

Vi red även över lite förhöjda bommar vilket Damita är riktigt duktig på. Hon lyfter verkligen högt på benen och har en bra takt.

F.ö gick Damita bra genom hela ridpasset och jag är nöjd! Om man nu skulle påpeka någonting skulle det väl vara att hon blev rädd för en liten snöfläck i ridhuset XD Min lilla fjant <3


Bilden är från sommaren 2009 och min outfit är verkligen inte den snyggaste! Men jag hoppas ni står ut.

                                                                                                                                           

                                                                                                        


Vilka benskydd? Tyck till!

Jag måste verkligen köpa ett par nya benskydd till Damita. Båda paren jag har är väldigt slitna x)
Men frågan är då vilka!?

Hjälp mig och säg vilka du tror skulle passa bäst på just Damita :) 1,2 eller 3?

Självklart skiljer sig priserna en del som på alla saker..

                 
                1.                              2.                          3.


                                                                                                                                                                                                   


Dressyrpass + några skutt i ridhuset

Idag är jag väldigt nöjd med Damita på alla sätt, hon var verkligen på toppen humör!

Vi började med ett litet dressyrpass och jobbade mycket på volter. Damita var precis lagom pigg och hade en väldigt bra energi i bakbenen idag samt en jämn takt. Ibland när hon tröttnar blir hon stark och hänger sig gärna i handen i galoppen och det gör att man får överdriva med hållningen så hon hittar tillbaka till den rätta formen igen. Men idag kändes det inte som man höll i någonting utan hon jobbade i korrekt form hela dressyrpasset igenom och tuggade på bettet, fina häst vad jag är stolt över henne idag :) <3
Som avslut tog vi några skutt eftersom det stod hinder framme i ridhuset. Hon har varit överpigg dom senaste veckorna i just hoppningen och bara "rusat", men jag tror det har lite med vädret att göra faktiskt.
Men idag verkade det som hon hade kommit tillbaka till sitt riktiga jag och jag kunde verkligen rida mot hinderna och hitta avståndet. Jag kände riktigt hur hon hoppade med ryggen och som hon tog i! Jag tappade faktiskt stigbyglen en gång för hon hoppade mig ur sadlen, haha min buse! :))
Vi avslutade med ett räcke på 1.30, och det var faktiskt länge sen jag hoppade så högt utan ett hinder innan.

Med andra ord kunde jag inte bli mer nöjd efter dagens ridpass :)
Foto: Filippa Neij
Bilden är från en lokal hopptävling i somras på Sölvesborgs ridklubb i 1.10 klassen.

                                                                                                              


RSS 2.0