HISS!


Måste som många andra redan gjort och hissa PONNYAKUTEN! :D
Fler som är nördiga och sitter och glor på det? HahaFoto från www.google.se

 

                                                                                                       


Kommentarer
Postat av: my

haha jag kollar på det också x)

2011-01-18 @ 14:57:22
URL: http://monkiapa.blogg.se/
Postat av: Nanna

Fast man kanske ska tänka på varför ravelli är så "lätt" att rida ihop. Stenhårt arbete i 3 år inget annat. Han är ju inte det av sig själv direkt. Yante är jätte tung för mig att rida, det är verkligen en stor häst! Och hon fick ryttare på sig först i somras så man kan egentligen inte jämföra det med tex damita som ridits i flera år. men jag använder varken spö eller sporrar, hade sporrar innan i början just för att hålla igång henne i galoppen men det använder jag inte mer alls. och hon är ändå stark i sig själv och körd innan så hon är ju lite "härdad" i munnen. Men hon blir mjukare och mjukare för varje dag. Jag strävar ju efter att hon ska bli så lättriden som hon möjligtvis kan då hon inte har samma förutsättningar som både ravelli och damita har. Men du ser nog aldrig mig flänga omkring i ridhuset utan att få stopp på henne eller liknande. Jag strävar också efter på alla hästar vi haft och har att behöva använda mindre hjälper hela tiden, det ska krävas så lite ansträngning som möjligt att få hästen dit man vill, att behöva betsla upp efter hand som tiden går innebär ju att hästen blivit mer olydig och starkare än tidigare, och det är ju ett steg i fel riktning.

2011-01-18 @ 15:17:36
URL: http://teamoveson.blogg.se/
Postat av: Sandra

Okej, men det har jag inte gjort (: Orsaken till att jag inte tyckte hon var stark i början var att jag inte krävde någonting. Hon gick mest och krökte på nacken och gick på frambenen till jag lärde mig hur jag skulle göra för att rida ihop henne ordentligt och aktivera bakbenen. Då märkte jag vad mycket ridning som behövdes. Och som många har sagt till mig, hon märker att jag ställer högre krav på mig själv. Men man blir aldrig fullärd och jag är inget hästproffs. Jag jobbar fortfarande med att inte få henne så stark som hon är ibland. Men blir inte jätte glad när man skriver att jag tar ett steg i fel riktning. Dock har de flesta sagt till mig att jag fått Damita superfin, så jag tar nog åt mig av det också.

2011-01-18 @ 15:30:51
URL: http://strawberrywhite.blogg.se/
Postat av: Nanna

Jag skrev väl inte att du gjorde det??!! Jag skrev att om ens häst blir starkare och mer olydig med tiden gör man det! Det säger väl sig självt. Om du tar åt dig av det är ju inte mitt fel, jag har aldrig ridit damita så jag har ingen uppfattning om det, det har väl bara du som sitter på. Du gör dina egna val om utrustning efter hur du personligen uppfattar vad din häst behöver, jag har inte påstått något om din utrustning och om den passar just damita. Jag skrev bara att Damita har lättare för sig fysiskt än just Yante då hon är så mycket grövre samt att Yante är riden en bråkdel av vad Damita är. Sen skrev jag att Ravelli inte är lätt av sig själv, vilket du mycket väl vet om. Det är väl roligt om du får beröm av folk, det brukar du väl få av mig och anni också?

2011-01-18 @ 15:46:32
URL: http://teamoveson.blogg.se/
Postat av: Sandra

Men det var precis det jag gjorde. Alltså tog åt mig av det du skrev eftersom jag kände mig träffad. Jag har ju fått bettsla upp Damita senare i hoppningen, men kan ändå inte säga att jag tagit ett fel steg riktigt..

Dock har hon nog inte blivit starkare, utan det är jag som rider på ett annat sätt.

Jag vet att Yante inte är riden lika länge som Damita, det har jag aldrig påstått heller. Jag vet även att hon inte är lika svår som Yante, det har jag heller aldrig sagt.

2011-01-18 @ 15:58:06
URL: http://strawberrywhite.blogg.se/
Postat av: Nanna

Huvudsaken är väl att du är nöjd med era framsteg! Jag menar inte heller att Yante är svår, hon är tungriden för att hon är så grov och jag inte så tung och lång, men hon är samtidigt välriden i den mån hon kan va i sin utbildning just för tillfället. En svårriden häst anser jag inte vara possitivt. Återigen så peppar vi alltid dig när du är ute så fattar inte varför du känner dig typ påhoppad. Självklart borde du rida bättre nu än när du fick henne iom att du inte ridit mycket alls då. Du fick ju en häst som var utbildad som du kunde lära dig på och känna när du gjorde rätt.

Jag menade bara med mitt svar att man inte får en lyhörd häst av sig själv, det måste man plocka fram hos den.

2011-01-18 @ 16:13:27
URL: http://teamoveson.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jo jag förstår det nu, men jag missuppfattade dig lite innan vilket är lätt hänt när man försöker förklara något på datorn. I alla fall för mig...

Men jag kände mig ändå träffad i det du skrev.

Jag vet att du och Anni stöttar mig osv. Det har ni alltid gjort. Det var inte så jag menade. Sorry, om det blev fel :/

2011-01-18 @ 16:19:12
URL: http://strawberrywhite.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0