Hästar behöver alltid ha fri tillgång till vatten :)

Jag tycker det är hemskt att se så många hästar som står utan vatten nu vintertid. Finns såklart idioter som inte ger sina hästar vatten under sommaren också...

Jag har allt för ofta hört "men dom kan äta snö istället när dom blir törstiga". Usch på er! Vet ni om hur mycket bakterier det finns i snö?? Jag tror knappast det är bra för dom att få i sig.

Och dessutom är det dom som tänker att hästar knappt dricker något på vintern. Fel! En häst behöver nästintill mer vatten på vintern eftersom dom endast äter torrt hö och halm som i stort sätt inte innehåller någon vätska alls. Gräset på sommarbetet består i alla fall av 80% vätska vilket dom nu inte får i sig på samma sätt.

Jag har alltid varit noga med att Damita haft vatten i hagen som dessutom är fräscht! Jag byter det helt varanann dag för att tvätta väck det äckliga som hamnat på bottnen. Annars bankar jag bara bort isen :))

I vårt stall är det två av 2 av 8 hästar som alltid har fri tillgång till vatten.. Det är hemskt :( Hästarna är oftast jätte törstiga och jag är trött på att hålla koll på alla andras djur! Det räcker inte att fylla på någon gång ibland, speciellt inte nu när det bara fryser. Det blir bara frusna hinkar av det.

Behandla din häst så som du själv vill bli behandlad ;)

Bjuder på en "vattenbild" jag tagit som jag tyckte passade bra in på temat :D Hahaha                                                                                                       

Kommentarer
Postat av: Camilla

har man inte uppvärmbara kar i hagen här så går det inte att ge hästarna vatten ute, det fryser en hel hink på bara någon timme. När det är -15, 20 grader så får man se till att dom får ordentligt när dom kommer in istället.

2011-01-02 @ 18:38:50
URL: http://unafraid.blogg.se/
Postat av: Anonym

Du borde anmäla! :/ Enligt lag ska en häst ALLTID ha fri tillgång på friskt och rent vatten..Fast iofs, är inte ett dugg förvånad över att det bara är 2 av 8 i ditt stall som är smarta nog att ge sina hästar vatten :P haha. Är väl antagligen du & rebecca?

2011-01-02 @ 18:41:26
Postat av: Sandra Karlsson

Hej Camilla! Vi använder oss av en helt vanlig vattenbalja och det fungerar helt utmärkt!

Det brukar sällan vara -15 på dagarna endast på nätterna och då tar man bort isen på morgonen. Om det skulle vara så kallt åker man bara till stallet vid lunch tid och tar bort isen :) Folk som inte kan ägna denna extra tiden åt sin häst på vintern borde inte få ha något djur :/ Usch...

2011-01-02 @ 20:40:51
Postat av: anni

Du borde anmäla! :/ Enligt lag ska en häst ALLTID ha fri tillgång på friskt och rent vatten..Fast iofs, är inte ett dugg förvånad över att det bara är 2 av 8 i ditt stall som är smarta nog att ge sina hästar vatten :P haha. Är väl antagligen du & rebecca?såg att jag glömt skriva namn :P

2011-01-02 @ 20:47:56
URL: http://teamoveson.blogg.se/
Postat av: Sandra Karlsson

Anni - Ja det borde man verkligen göra! Tänk om man själv skulle varit utan vatten eller dricka överhuvudtaget en hel dag...Japp såklart. Vi är dom enda som är noga med det mesta! Hahaha

2011-01-02 @ 20:49:17
URL: http://strawberrywhite.blogg.se/
Postat av: anni

Ja precis! Men folk suger ju. Och alla har maaaassor med ursäkter. Hur svårt kan det vara att bära ut en spann med vatten?!....Haha, kunde räkna ut det ja :P tur att ni sköter era iaf.

2011-01-02 @ 20:58:09
URL: http://teamoveson.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jätte svårt tydligen :D Hahaha

2011-01-02 @ 21:50:22
URL: http://strawberrywhite.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0